zaterdag 15 september 2012

De Nieuwe Griekse Recycling


Zaterdag 15 september 2012
Ontwaken bij het strand van Kalogria, Griekenland
KM
N38.15637  E21.3678

We begrijpen wel waarom de mensen hier in de oudheid in allerlei goden geloofden. Goden die in de hemel hun conflicten uitvochten.
Je zou zweren dat er afgelopen nacht een dergelijke hemelse vechtpartij aan de hand was. De hemel was zo heftig verlicht, en er werd eindeloos met bliksemschichten gegooid, van links naar rechts en van voor naar achteren zover je kon zien, dat er toch wel gigantische meningsverschillen geweest moeten zijn. Een heel apart verschijnsel.
We begrijpen vandaag ook waarom we naar Griekenland gaan. Voor ..
..de zon, voor de temperatuur, voor de aardige Grieken, voor het eenvoudige maar lekkere eten, en ook voor het niet hebben van twee dagen gigantisch slecht weer. Want het regent onophoudelijk vandaag.
Ik zeg nooit meer – zoals gisteren - tegen Monique: ‘wel even lekker om de camper schoon te spoelen zo’n buitje’.

Een lees- en schrijfdag dus vandaag. Er zit weinig anders op.
Er valt niet zoveel te melden. We zien ook nauwelijks iets gebeuren buiten. Ja, er schijnen een paar mensen bezig te zijn om de twee strandbars af te breken. In Nederland hadden we dat spul allang opgeruimd gehad einde seizoen maar hier lijken ze er een aantal weken over te gaan doen.

Hot personeel van de strandbar is ook niet echt rolmodel voor wat betreft het omgaan met het milieu. Het lijkt alsof er kortsluiting is geweest vannacht. Ook niet vreemd met dit weer en met de open constructie van dit Griekse bouwsel hier op het strand. Op een gegeven moment loopt er iemand naar een grote elektriciteitskast die aan het begin van onze grote P staat. Daaraan zijn dan weer een paar stoppenkasten bevestigd. De barmedewerker draait er een stop uit, bekijkt hem, constateert blijkbaar dat het ding kapot is, en gooit het vervolgens gewoon in de struiken tussen al het andere opgehoopte en opgewaaide zwerfafval. En dat doet hij ook nog een tweede keer.
De drie afvalcontainers staan vijf meter links van hem, op de route terug naar de strandbar….Maar uiteindelijk na lang nadenken en alle Griekenland vakanties ben ik erachter...


Dit is de Nieuwe Griekse Recycling:
Wat gemaakt is van grondstoffen geven we weer terug aan de aarde.

Dat was het belangrijkste voor vandaag. We blijven maar hier want aan de lucht te zien is het tot in Nederland slecht weer.

Zaterdag 15 september 2012
Ontwaken bij het strand van Kalogria, Griekenland
KM
N38.15637  E21.3678
mm2greece2012 weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten