woensdag 29 augustus 2012

in Griekenland


Woensdag 29 augustus 2012
Wakker worden op de boot vlakbij Igoumenitsa (Griekenland)
KM 60125
N   E

Vijf uur in de ochtend. Drie uurtjes slaap, dat was alles. De wijn speelt nog lichtjes door lichaam en geest. De sterke zwarte koffie doet lichte wonderen.
De dame uit de luidspreker brabbelt van alles en nog wat in vier talen maar we kunnen er geen vloeitje van breien. Het zal er wel op neer komen dat de boot over korte tijd gaat aanmeren en dat iedereen die er hier af moet zich naar de auto’s moet begeven. Het merendeel van de passagiers gaat door naar Ancona.
We nemen afscheid van achterbuurman Jan en gaan ...
rond zes uur de boot af. De eerste stop is voor ons Drepano Beach, ongeveer 15 minuten rijden boven Igoumenitsa. Daar zijn we vorig jaar ook onze reis begonnen en kunnen we prachtig met de camper op het strand staan. Ja, óp het strand, met de zee aan de voeten.

Om zes uur heerst er al een behoorlijke bedrijvigheid in Igoumenitsa. Fijn, dan kunnen we bij de bakker al een vers bruin brood meenemen.
Bij het eerste daglicht komen we aan op Drepano Beach en we geloven exact dezelfde plek te hebben als vorig jaar. We staan bijna helemaal achteraan bij strandtent en disco SOHO. Er staat nog een andere Nederlandse camper.
Eenmaal geparkeerd duiken we het bed weer in. We kunnen nog wel wat slaap gebruiken.


Rond tien uur staan we op en ontbijten met het lekkere verse brood.
Voor de rest verloopt de dag zoals we hem in gedachten hadden: luieren. De ene Griek na de andere komt en gaat. De zee en het strand horen hier bij het leven. Mensen komen op de fiets, met de auto of het brommertje en brengen een uurtje in het water door en vertrekken weer. Bij voorkeur zitten ze onder een boom of onder een parasol. De dames dragen een hoedje met grote flappen want in de zomer is de zon niet altijd hun beste vriend. De Grieken praten (roepen) tegen elkaar alsof ze alleen op het strand zijn.
Prachtig, dit hebben we een jaar gemist!

Uiteraard bereiden we wat op de buitengrill en maken er een lekkere salade bij. Rechts van ons schijnt de zon zijn laatste bundel licht over de zee terwijl links de bijna volle maan zijn best doet.
Daar valt helemaal niks meer aan toe te voegen……
Truste

Woensdag 29 augustus 2012
Overnachten op Drepano Beach, Griekenland
KM 60131
N39.51533  E 20.21112

mm2greece2012 weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten