zaterdag 25 augustus 2012

Campers kijken


zaterdag 25 augustus 2012
Ontwaken in Düsseldorf, Duitsland
Op de P van de Messe
KM
N51.26705    E6.71863

We weten nu hoe het is om onder de aanvliegroute van Schiphol te wonen. Vanaf 06:00 uur vertrekt er ongeveer elke vier minuten een vliegtuig vanaf het vliegveld van Düsseldorf. Precies over onze camper. Nee, niet over die 2999 andere campers die hier staan te overnachten maar precies over die van ons. Althans, zo voelt het.
Maar voor €12 totaal voor 2 nachten mét al het feestgedoe en faciliteiten er omheen kun je natuurlijk geen staatbosbeheer camping in the middle of nowhere verwachten. En je wekker heb je ook niet meer nodig.

Omdat we om 10:00 op de beurs willen zijn – wat ongeveer 10 minuten gaat duren vanaf onze camper – staan we om acht uur op. Ja, we kennen onszelf. We weten hoelang ...
bij ons het ontbijt duurt. We lopen een paar minuten naar één van de vele busstops en vandaar is het een goeie vijf minuten naar de ingang. Een drukte is het, maar wat wil je op een zaterdag en de eerste dag van de beurs.

Omdat de kans groot is dat we gaan overstappen richting buscamper informeren we meteen maar in welke hal we die moeten zoeken. ‘Halle zwölf’ vertelt een vriendelijke Hymer-meneer in hal 17 ons. We pakken nog wel snel een Hymer buscamper mee die op de stand in hal 17 staat maar het innerlijk haalt het niet bij het strakke en snelle uiterlijk.

In Halle zwölf sjouwen we van de ene naar de ander buscamper en we proberen net te doen alsof we de enigen zijn op de beurs anders zouden we hartstikke gek worden van die vele mensen.
We zullen jullie alle details van onze zoektocht en van de campers besparen, maar onze gevoelens van overstappen op een andere camper zwermen de hele dag tussen ‘leuk’, ‘doen we er wel goed aan’, ‘kut, kunnen we nog terug’, ‘spannend’,  en ‘wat moeten we nu toch kopen’  heen en weer.
Overigens zal het geen nieuwe worden maar iets van 1 of 2 jaar oud.

Het ene moment zijn we heel erg enthousiast als we een bepaalde buscamper bekijken en bevoelen, de andere keer voelen we ons zo depri als in een hongerdip. Toch wordt het hoogstwaarschijnlijk wel een buscamper. Voor de camperleken onder de lezers: dat is geen bus in de zin van een verbouwde lijnbus of zo, maar eigenlijk een standaard grote bestelbus die door een camperfabrikant van een professioneel en degelijk camperinterieur is voorzien.

De stands van Possl, Globecar en Knaus krijgen uiteindelijk het vaakst ons bezoek te verduren.. Mocht het toch nog een alkoof worden dan gaan we voor een EuraMobil Terrestra 570 HS. Een prachtige camper van net onder de zes meter met een geweldige rondzit en een riant bed in de alkoof (da’s die bult boven de cabine) waar je de meest vreemde vormen van gymnastiek zou kunnen bedrijven. Mochten we echt riant de lotto winnen dan gaan we ongetwijfeld voor de Bimobil EX345. Een voertuig waarmee we zo goed als overal kunnen komen.

We zijn helemaal naar de kloten aan het eind van de beursdag. Helemaal beurs dus.
Tijdens de busrit van 10 minuten terug naar de camper besluiten we ‘uit te gaan eten’ op het eetplein.
We eten Spichfleisch mit kartoffeln. En het blijkt echt gewoon lekker te zijn! Een soort van fricandeaulapjes met uien plus heerlijke pittig gebakken aardappeltjes erbij.
We drinken er een groot glas Düsseldorfer Alt bij. Een donker bier wat vooral in de Düsseldorf Altstad hét bier is. Lekker! Als we terug zijn bij de camper zal het vervolgbier van Bavaria-in-blik opeens naar chloor smaken.

Campers en mensen kijken, daar gaat het hier om op dit terrein lijkt het. Er wordt druk geflaneerd tussen de duizenden campers door. Sommigen hebben een camera bij zich en leggen hun droom digitaal vast.
Onze overbuurman zou er ook goed aan doen om een foto van zichzelf te maken. Over vijf jaar zou hij zich voor de kop slaan dat hij ooit zo’n combinatie heeft aangetrokken. Van het verleden kun je leren. Kunst is om in het heden te bekijken hoe in de toekomst je verleden er uit zal zien.
Maar genoeg over een ander. Per slot van rekening zit ik hier ook weer met die Croqs aan mijn voeten. 

We gaan op tijd naar bed met als achtergrondgeluiden de steeds dronkener en luidruchtiger wordende Duitse overburen die tot diep in de nacht buiten zitten, en af en toe een opstijgend vliegtuig dat door onze slaapkamerramen lijkt te vliegen. Ik geloof dat we nog liever het laatste hebben.
zaterdag 25 augustus 2012
Overnachten in Düsseldorf, Duitsland
Op de P van de Messe
KM
N51.26705    E6.71863


mm2greece2012 weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten