zondag 9 september 2012

Een vergeten baai bij Plagia


Zondag 9 september 2012
Ontwaken in een baai bij Plagia, Griekenland
KM 60454
N38.78638    E20.75412

We worden gewoon vanzelf wakker, zonder reden lijkt het. Of toch? Ja, schapenbellen. Althans, zo heten ze denk ik. Je hebt koeienbellen, kattenbellen, oorbellen, fietsbellen, lellebellen, dus waarschijnlijk ook schapenbellen.
En ja hoor, we zijn weer eens helemaal omsingeld door schapen met hun bellen. Dat zijn om negen uur dan ook de enige levende wezens in de baai. Wat een leventje hebben die beesten in Griekenland. Een beetje drinken hier, een beetje eten daar, een beetje poepen hier en een beetje pissen daar.
Na 10 minuten verdwijnt de kudde vanzelf weer achter de berg.
Of heeft misschien toch iemand ..
..het hek van de plaatselijke kinderboerderij opzettelijk geopend? Want een half uur later lopen er opeens een stuk of zes knuffelzwijnen achter onze camper te knorren. Ja je maakt wat mee op zo’n zomerse zondag op het strand van Plagia.

We hebben het ontbijt al lang op als rond een uur of elf de eerste strandgasten verschijnen. Een jong stelletje op een ouwe bromfiets. Ouwe brommertjes zie je veel hier. En net zoals bij deze zitten er vaak jongelui op. Helmenplicht kennen ze hier niet. Je zou ook gek zijn met zo’n weer. Lekker de (rij)wind door je haren of over je gladde bol laten waaien, dat snap ik.

Zeker zo in de binnenlanden van Griekenland zijn een auto en brom-, motor- of gewone fietsen in eerste instantie vervoersmiddelen. Juist, om iets en/of iemand te vervoeren. Als het ding het maar doet en als het ding maar de berg op komt. Bij auto’s zijn pick-ups favoriet: je weet wel, van die tweezitters met een open laadbak waar je van alles in kunt pleuren. Hout, groenten en fruit, afval (om dat vervolgens van een of andere berg te flikkeren), schapen dood en levend, kinderen, een zigeunerfamilie van drie generaties, puin, wintervoorraad hooi voor drie koeien, pallet bier etc etc. Ideaal zo’n auto.
Op brommers hebben wij in al onze Griekenland vakanties bijna identieke bagage aangetroffen.

Maar goed, we dwalen af. Maar daar is het ook wel een dag voor. Snoeiheet is het. We zitten bijna de hele dag op het strandje onder de twee enige bomen van hun schaduw te genieten. Af en toe gaan we de zee in om nog iets verder af te koelen.
We hadden drukte verwacht op het strandje op deze zondag. De laatste zondag voordat de scholen weer beginnen. Maar het blijft enorm rustig. Misschien komen er de hele dag dertig mensen.

Wij vinden het prima. We genieten van deze heerlijke rustige plek, voor de meeste camperaars waarschijnlijk te afgelegen. 


Of hun camper is te groot en te log.
Er valt niks te eten in de strandtent maar een paar Frappe ’s gaan er altijd wel in. Monique offert zich op om uit haar luie strandstoel te komen om ze te halen. Als tegenprestatie zal ik koken. Goeie deal toch? Voor Monique…

De rest van de dag?:
Zitten, zonnen, badderen, douchen, eten, lezen, schrijven, Lefkas en sterren kijken, slapen.


Truste

Zondag 9 september 2012
Overnachten in een baai bij Plagia, Griekenland
KM 60454
N38.78638    E20.75412

mm2greece2012 weergeven op een grotere kaart

Geen opmerkingen:

Een reactie posten